IFS Broker

Hoge Zwaluwt was in het verleden gecertificeerd volgens de IFS Broker standaard.

IFS een systeem dat ontwikkeld is om de voedselveiligheid en kwaliteit van eindproducten te garanderen. Het is mede ontstaan door het gevolg van de globalisering van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Deze worden wereldwijd ingekocht en door verschillende partijen verhandeld. Met het IFS certificaat wordt uniformiteit gebracht in de wijze waarop handelaren, agenten, importeurs alsmede leveranciers en retailers de veiligheid waarborgen.

Voor meer informatie over de IFS broker standaard, bekijkt u onze pagina omtrent IFS Broker.

Biologisch

Sinds de oprichting van het bedrijf, richt Hoge Zwaluw zich voornamelijk op grondstoffen van biologische oorsprong. Om goederen als biologisch te mogen verhandelen dient een bedrijf als zodanig gecertificeerd te zijn. Al vanaf de oprichting is Hoge Zwaluw biologisch gecertificeerd. De certificering in Nederland wordt uitgevoerd door het controlerend orgaan ‘SKAL’.

Meer informatie omtrent biologische certificering en onze certificerende instantie, SKAL, kunt u vinden op de website van SKAL.

Ons biologisch certificaat kunt u hier downloaden: Bio-certificaat Hoge Zwaluw 2020.

EKO

Het EKO-keurmerk wordt gedragen door bedrijven die, naast hun biologische certificeringen, ook respectvol zaken doen, transparante ketens, klimaatneutraal produceren, hernieuwbare verpakkingen gebruiken of maatschappelijke betrokkenheid tonen. De Europese federatie van de biologische landbouw, beter bekend als IFOAM, vat het als volgt samen: de principes van de biologische landbouw zijn ecologie, gezondheid, eerlijk en zorg. De consument verwacht van een biologisch product niet anders. Doordat Hoge Zwaluw niet direct aan consumenten levert, zijn wij per 2019 niet langer EKO gecertificeerd.

Inkoop van onze ingredienten

Nagenoeg alle leveranciers van Hoge Zwaluw zijn GFSI gecertificeerd. Zodoende hebben onze leveranciers BRC, IFS of FSSC22000 certificeringen in bezit. Tevens zijn zowel wij, als onze leveranciers, in staat om de traceability van onze producten te garanderen.

Hoge Zwaluw is een importeur en exporteur van gecertificeerde levensmiddelen.

contact
Diensten